Wanneer de organisatie een huisvestingsvraagstuk heeft, komen wij in beeld. Dit vraagstuk ontstaat bijvoorbeeld vanuit het Strategisch Vastgoed Plan, een Integraal Huisvestingsplan of een nieuw organisatorisch vraagstuk. Om het primair proces goed te faciliteren moet er een herinrichting, renovatie of nieuwbouw plaatsvinden. Ook kan een vraagstuk ontstaan vanuit een herijking van het vastgoed en daaraan gerelateerde exploitatiekosten. Het ramen van bouw-, investerings- en exploitatiekosten op basis van actuele cijfers en ervaring met daarin alle componenten , resulterend in inzicht van de Total Costst of Ownership (TCO) is daarbij van belang voor besluitvorming.. Dit proces maakt onderdeel uit van het haalbaarheidsonderzoek.
De juiste raming en de ruimte in het investeringsbudget van de organisatie bepalen veelal of de volgende fase ingezet kan worden. Afhankelijk van uw eigen facilitaire proces kunnen we hierin basisgegevens aanleveren of een stap verder gaan. Als de volgende fase in het proces start kunnen wij afhankelijk van de klantwensen projectmatige begeleiding bieden:
- investerings- en exploitatiekosten berekenen
- ontwerpbegeleiding uitvoeren
- specificeren van exploitatiekosten op basis van (service)concepten
Het plannen, monitoren en controleren van de bouw- en investeringskosten is heel belangrijk. Het sturen op kosten en deze continu goed in beeld houden ten behoeve van de financiële positie is voor vele organisaties van grote waarde. Juist omdat het om grote bedragen gaat, maar ook door de organisatorische- en projectcomplexiteit is het gemakkelijk is de kosten uit het oog te verliezen.
Begeleiding tijdens (deel)projecten of fasen binnen het gehele bouwproces is van belang. Sommige organisaties kunnen dit grotendeels zelf, maar hebben behoefte aan coaching/advisering tijdens dit traject. Mocht de interne organisatie deze capaciteit of kwaliteit niet ter beschikking hebben dan bent u bij ons aan het goede adres.